Изпитни нива

Нива на изпитната система ECL

НИВО А2

След успешно постигане на ниво A2 сте добър турист: можете да задавате въпроси, да разберете по-простите отговори, можете да отидете на пазар, можете да помолите за храни и напитки в целевия език, разбирате знаците, че можете да управлявате. Кандидатът трябва да демонстрира способност да общува във всекидневни ситуации, изискващи прост и директен обмен на информация

НИВО В1

След постигане на ниво B1 можете да търсите работа и да работите сред колегите, които говорят целевия език; започвате да разбирате вестници и радио новини, телевизионни програми, дори можете да ходите на кино или театър.

НИВО В2

След постигане на ниво B2 можете да започнете да следвате в средните училища и в колежите и университетите в страната на целевия език. Вие сте научили структурата на целевия език и разбира своята логика.  Вие ще започнете да оценявате литература; да разбирате съобщения на железопътната гара и това, което хората говорят на улицата. Това е, когато започвате да се чувствате комфортно в целевия език и в страната на целевия език.

НИВО С1

Когато постигнете ниво С1, вие се превръщате в равностоен партньор на носители на целевия език. Можете да пишете, да четете и говорите като тях, можете да учите, работите и правите изследвания сред тях, можете да продължите да разширявате познанията си за култура, литература и история – това е миналото и настоящето на – целеви език – култура без затруднения.

loading
loading